עבריינות נוער – שאלות ותשובות

עבריינות נוער

קטינים במשפט הפלילי

נושא עבריינות נוער הנו נושא מורכב ועדין ביותר. ישנם חוקים ספציפיים ונפרדים ביחס לעבריינות נוער, ועל כן נדרש טיפול מקצועי ביותר כשקטין מעורב בהתנהגות פלילית.

חשוב ביותר כי הורים יגנו על ילדם וישכרו שירותיו של עורך דין פלילי המתמחה בתחום הנוער מיד עם היוודע מעורבות הקטין בהתנהגות פלילית כלשהי.

ביולי 2009, נכנס לתוקף התיקון האחרון לחוק הנוער המכיל כללים לגבי הטיפול בקטינים החשודים בבצוע עבירה פלילית .

בין היתר, נקבעו כללים ביחס לחקירת קטין, הודאה על חקירת קטין להורים, נוכחות הורה בשלב החקירה, תנאי החקירה, מעצר, כבילת קטין, תקופת מעצר קטין, שעות חקירת קטין ועוד.

למרות שחוק הנוער קובע כללים ברורים בנושא הטיפול בחקירתו ובמעצרו של קטין, לחלק מהכללים ישנם חריגים שונים, שבהתקיימם ניתן לסטות מהכלל (דוגמא: סעיף 9ז' לחוק הנוער מאפשר, בנסיבות מיוחדות, חקירת קטין חשוד מבלי ליידע את ההורה או קרוב אחר, דוגמא נוספת, סעיף 9ח' לחוק הנוער, חריג לנוכחות הורה או קרוב אחר בחקירת קטין חשוד ).

למצער, לעיתים המשטרה נוטה לעשות שימוש יתר באותם חריגים.

נוכח רגישות הנושא, הן מבחינת גילו הצעיר של הקטין והן מבחינת השינוי החקיקתי המורכב, המלצתנו הינה להיוועץ בעורך דין פלילי המתמחה בתחום חשוב זה של נוער, במטרה להגן על זכויות הקטין ולהימנע מפגיעה בעתידו !!!

מדובר בתחום שעובר שינויים משמעותיים בימים אלו, כאשר המשטרה טרם "ישרה קו" עם אותה חקיקה, דבר הפוגע בקטינים.

בתי המשפט ערים לבעיה זו ולכן מתפרסמות ,לעיתים קרובות, החלטות חדשות, לאחר שבתי המשפט קיבלו את טיעוניו של עורך דין פלילי לגבי הפגיעה בזכויות הקטין .

בנכם או בתכם זומנו לחקירה במשטרה? נעצרו? צרו עימנו קשר מיידי

משרד עורכת דין פלילי – דנה שביט בעל ניסיון רב בתחום דיני פלילים. צרו עמנו קשר ונשמח לעמוד לרשותכם לייעוץ ולייצוג משפטי.